Motorrijders zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Bovendien zijn de gevolgen van een ongeval, zelfs bij lage snelheden, vaak ernstig. Jaarlijks raken nog teveel motorrijders betrokken in een ongeval. Defensief, bewust en anticiperend rijden is de boodschap.

Op zondag 23 april slaan de politiezones Dendermonde, Berlare/Zele, Hamme/Waasmunster, de brandweer zone Oost en Rijschool Traffix opnieuw de handen in elkaar om een gratis Trainingsdag voor Motorrijders te organiseren!
Tijdens deze trainingsdag leggen motorrijders een parcours af op het grondgebied van de 3 politiezones, met op verschillende locaties telkens een andere rijvaardigheidsproef o.a. trage manoeuvres, het rijden in groep en op diverse ondergronden, (dynamische) slalom, remmen en uitwijken en een behendigheidsparcours. Alle oefeningen worden begeleid door ervaren motorrijders van de politie en Rijschool Traffix.

Natuurlijk zal 23 april niet alleen leerrijk zijn, maar ook leuk! U leert er mede-motorliefhebbers kennen en kunt toffe prijzen winnen tijdens een quiz. Bovendien kan goed weer alleen maar bijdragen tot deze inspirerende dag!

PRAKTISCH

Deelnemen is gratis en toegelaten voor iedereen met een rijbewijs categorie A.
We vertrekken tussen aan het Jeugdcentrum ‘Den Appel’, Kaaiplein 36 te Hamme tussen 9 en 11.30 uur.

INSCHRIJVEN

Het is verplicht om op voorhand in te schrijven. Dit kan door het inschrijvingsformulier hier te downloaden en te mailen aan politie.verkeer@dendermonde.be, te faxen op 052/25.12.19 of af te geven op het politiekantoor in Zele, Berlare, Dendermonde of Hamme.