Je kan nog altijd inschrijven voor rijlessen bij het vroegere Rijschool Donkmeer met vestigingen in Berlare, Zele, Lokeren en Wetteren.
In het artikel hieronder lees je waarom Donkmeer Traffix geworden is.
In de balk hierboven zie je de inschrijvingsknop en de links naar alle info over Rijschool Traffix.

Rijschool Donkmeer en Traffix slaan handen in elkaar: “Toekomst verzekeren”

Rijschool Donkmeer en Rijschool Traffix slaan de handen in elkaar. “De fusie moet ons futureproof maken in de steeds veranderende mobiliteitswereld”, klinkt het.

Zowel Rijschool Donkmeer, uit regio Berlare, en Rijschool Traffix, uit regio Dendermonde, zijn twee gevestigde waarden. Ze bestaan respectievelijk sinds 1976 en 1963. In het verleden werkten ze al samen voor de organisatie van de terugkommomenten in Oost-Vlaanderen voor chauffeurs die kort voordien hun rijbewijs behaalden. Dat ze nu de krachten volledig bundelen is een volgende stap. “Met Rijschool Donkmeer overwogen we een ruimer aanbod van rijbewijscategorieën, maar daarmee zouden we in het vaarwater komen van onze buren van rijschool Traffix”, zegt directeur Bert De Meyer. “Gezien de goede verstandhouding tussen ons beide zat er meer logica in een samenwerking. Daardoor zal de Traffix-expertise inzake motoropleidingen en het zwaar vervoer nu ook voor al onze vestigingen beschikbaar zijn.”

Ook bij Rijschool Traffix zijn ze enthousiast over de fusie. “De rijschoolsector staat voor steeds meer uitdagingen”, zegt directeur Fons Uyttenhove. “We willen Traffix verder uitbouwen tot één van de meest vooruitstrevende rijscholen in de regio. Omdat we dezelfde visie delen dan Rijschool Donkmeer over de toekomst van de rijopleidingen is de fusie een win-win.”

De nieuwe rijschool, met een team van 88 lesgevers en 11 administratieve medewerkers en een vloot van 78 voertuigen, neemt de naam en de branding van Traffix over. Het alom gekende groen van Rijschool Donkmeer zal dus geleidelijk aan verdwijnen. “Dit valt wel wat emotioneel, maar het was de meest logische keuze”, zegt De Meyer. “De naam Donkmeer is te regiogebonden en we willen graag met 1 herkenbaar merk naar voor treden.”