Coaching ‘veilig rijden’ aan de hand van de Natuurlijke Rijstijltest

Je begeleider en je lesgever, ze doen er alles aan om je zoveel mogelijk kunde, kennis, inzicht en ervaring bij te brengen zodat je zal slagen in het rijexamen en hopelijk levenslang veilig zal rijden. Je gedrag in het verkeer wordt echter niet alleen bepaald door wat je leert van je begeleider en lesgever maar voornamelijk door je eigen persoonlijkheid.

Studies hebben aangetoond dat we anders rijden eens we ons rijbewijs hebben gehaald en onze begeleider of lesgever niet meer mee in de wagen zit. Jij, met je eigen drijfveren en emoties, neemt nu het stuur over.

Jouw unieke persoonlijkheid heeft dus een grote invloed op de dingen die je doet, niet alleen in het verkeer, maar ook op het werk, op school, in je sportteam, enz..

Inzicht krijgen in waarom je de dingen doet die je doet is dus een belangrijke stap naar zelfsturend veilig rijgedrag.

Via de wetenschappelijke Natuurlijke Rijstijltest van Pontis, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen, krijg je een nauwkeurig beeld van wie je bent in vergelijking met de andere bestuurders. Niemand is minder of beter, maar we zijn wel allemaal verschillend.

Met deze zelfkennis kan je aan de slag om je valkuilen in het verkeer te voorspellen en daar automatische veilige acties aan te koppelen.
Ook je begeleider kan de test doen. Zijn zelfkennis en de kennis van hoe jullie van elkaar verschillen zal helpen op het vlak van motivatie en begrip tijdens de opleiding.

Deze tool werd op het Congres van de Verkeersveiligheid beloond met de Vlaamse Prijs van de verkeersveiligheid 2015.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

  • Je schrijft je in via info@traffix.be
  • Je krijgt een code en vult online de test in.
  • Je volgt een groepsopleiding van 3 uur waarin je leert wat drijfveren zijn en hoe ze een rol spelen in het verkeer, in je vrije tijd, in je studie of job en bij je thuis. Tijdens deze opleiding krijg je persoonlijk je rapport.
  • Je krijgt een individuele coaching van 1 uur om aan de hand van jouw profiel toekomstige valkuilen in het verkeer te voorspellen en een voor jou geschikte manier te vinden om daarmee om te gaan. Zo kom je tot een veilig-rijden-paspoort.
  • Als je dat wilt kan je je paspoort delen met je lesgever. Zo kan hij/zij jou nog beter coachen en begrijpt hij/zij sneller waarom je bepaalde handelingen doet.

Een aanrader! Zowel als leerling, als begeleider of als ervaren bestuurder!

Kostprijs:

  • De test: € 50
  • De groepsopleiding + de persoonlijke coaching: € 105

Uitzending Kijk Uit
Meer info over de test: Natuurlijke Rijstijl Test

Contacteer ons via mail: