Ben jij motorrijdster of motorrijder, rij je sinds kort met de motor of al meerdere jaren, rij je met een scooter 125cc of met een zware toermotor? Lees dan even verder.

Wil jij na de winterstop je motorskills terug opfrissen, vind je wel eens dat het moeilijk voelt, zou het wat gemakkelijker en zekerder mogen voelen, wat gemakkelijker mogen gaan?

Hoef jij geen circuitstage of machogedoe? Maar wel een leuke gevarieerde motoropfrissing in een kleine groep met andere enthousiaste mensen, op eigen niveau en tempo (niets moet, maar er kan steeds meer in de loop van de dag) .

Dat kan via rijschool TRAFFIX in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerkunde (VSV) met een Ready to Ride dagcursus. Advanced is een echte opfrissing eventueel gevolgd door een Master waar het tempo een beetje omhoog gaat met meer nadruk op de openbare weg.

Rijschool TRAFFIX zorgt voor gebrevetteerde lesgevers op de verschillende data waar de VSV in 2021 2/3e van de prijs voor zich neemt. Inclusief ontbijt en middagmaal kost het jou maar 99 euro voor deze gegarandeerde toffe dag.

Zij die het al gedaan hebben komen elk jaar terug! GEWOON DOEN !!!

Terug naar overzicht motoropleidingen
Ready to Ride by Traffix

Geplande opleidingen Ready to Ride

Locaties:

  • Rijschool Traffix Meise Kapellelaan 97, 1860 Meise
  • Rijschool Traffix Dendermonde, Mechelsesteenweg 167, 9200 Dendermonde

Voor meer info: contacteer ons via onderstaand formulier.

Een greep uit het aanbod

Deze opleiding van 8 uur start met een kort stukje theorie, waarin gefocust wordt op het belang van de positie op de openbare weg, de meerwaarde van verkeersinzichtelijk en preventief rijden, het belang van goede motorkleding, rijden in groepsverband en risicoperceptie.

Na de theorie volgt de praktijk (met je eigen motor), met oefeningen op afgesloten terrein. Er wordt gefocust op motorbeheersing op lage snelheid, beheersing van remtechnieken en koppeling, correcte zithouding en kijktechniek, behendigheidsoefeningen en het oplossen van noodsituaties.

Het laatste deel van de dag is een rit op de openbare weg. Je krijgt tips over je positie op de weg, het behouden van voldoende (over)zicht, het zien en zelf gezien worden, en het toepassen van verkeersinzichtelijk en preventief rijden.

Tarief

99 euro (inclusief btw, ontbijt en lunch)

Voorwaarden

Je bent in het bezit van een rijbewijs A1, A2 of A, en beheerst de basisvaardigheden van het motorrijden.
Je volgt de opleiding met je eigen motor.

Inschrijven op de opleidingskalender van Traffix

Deze opleiding van 8 uur start met een kort theoretisch deel en een korte voorstelling van het verdere verloop van de dag.

Na de theorie volgt de praktijk (met je eigen motor).
Indien nodig starten we op een afgesloten terrein met een opfrissing van gekende technieken. De oefeningen worden aangepast aan het niveau van de groep.
Nadien volgt een rit op de openbare weg. Op hogere snelheid schaven we je remtechniek, kijktechniek en bochtentechniek bij. Je krijgt tips over je positie op de weg, het halen en behouden van voldoende (over)zicht, het zien en zelf gezien worden en verkeersinzichtelijk en preventief rijden.

Tarief

99 euro (inclusief btw, ontbijt en lunch)

Voorwaarden

Je bent in het bezit van een rijbewijs A1, A2 of A en je hebt Ready to Ride Advanced of een gelijkaardige cursus, zoals bijvoorbeeld een dagcursus defensief motorrijden, gevolgd.
Je volgt de opleiding met je eigen motor.

Inschrijven op de opleidingskalender van Traffix

Wil je bepaalde specifieke manoeuvres nog beter onder de knie te krijgen?
Dan kan je individuele vervolmakingslessen volgen, 100% afgestemd op jouw noden en vragen.

Deze lessen kunnen zowel met je eigen motor als met een motor van de rijschool (met ABS!) gevolgd worden.

Tarieven

Eenmalige dossierkosten € 30
Lesuur per uur € 81,50
Startpakket 3 uur (inclusief dossierkosten) € 274,50
Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
De eenmalige dossierkosten betaal je wanneer je nog niet eerder ingeschreven bent bij Rijschool Traffix.

Inschrijven kan via het online inschrijfformulier.