SOS PETER, DE MOTOREXPERT VOOR MOTORRIJDERS – LESGEVER BIJ RIJSCHOOL TRAFFIX

SNELHEID

Op de motor ben je kwetsbaarder dan in de wagen. En ook voor automobilisten is het moeilijker om je snelheid in te schatten. Rijd daarom steeds aan aangepaste snelheid. Alleen zo vermijd je ongevallen.

POSITIE EN ZICHTBAARHEID

Als motorrijder val je minder op in het verkeer. Zorg er daarom altijd voor dat je voldoende zichtbaar bent. Draag altijd aangepaste kledij en let op je positie op de baan. Rij standaard links van het midden van je rijstrook. Zo heb je een beter zicht op het verkeer en ben je beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Als er in de tegenovergestelde richting een vrachtwagen of bus jouw richting uit komt, schuif je best op naar het midden of rechts van het midden van je rijstrook. Op die manier maak je je zichtbaar voor de voertuigen achter de vrachtwagen of bus die op het punt staan om in te halen.

MOTORBEHEERSING

Een motor is een evenwichtsvoertuig. Daarom is een goede motorbeheersing enorm belangrijk. Juist kijken, voldoende tractie met je gas en koppeling en een juiste zithouding houden je in evenwicht. Zo rijd je altijd veilig op de baan.