Rijschool Traffix is erkend voor het Vlaams Opleidingsverlof (OBD-nummer 1002253 – Opleidingsdatabank Vlaamse Overheid).
We vroegen aan opleidingsconsulente Stéphanie Claeyé welke voordelen dit inhoudt.

Wie kan het Vlaams Opleidingsverlof aanvragen Stéphanie?

Elk bedrijf uit de privé-sector kan hier gebruik van maken voor hun werknemers die minstens voor 50% tewerkgesteld zijn en die een bus- of vrachtwagenrijbewijs willen behalen.

Komen alle lessen hiervoor in aanmerking?

Ja zowel de theorielessen, de praktijklessen als de examenbegeleiding tellen mee als uren waarvoor het opleidingsverlof kan aangevraagd worden.

Wat is het voordeel voor een bedrijf?

Als werkgever krijg je voor de lesuren van je personeel een forfaitair bedrag van 21,30 euro per uur terugbetaald als compensatie voor de loonkost die doorloopt. Dat is een mooie tegemoetkoming.

Zijn er belangrijke aandachtspunten?

De kandidaat moet 32 uren opleiding volgen binnen een periode van 1 jaar na de eerste les. Als je bijvoorbeeld theorie- en praktijklessen met vakbekwaamheid voor rijbewijs C volgt ga je daar makkelijk boven. En het kan dus niet gebruikt worden voor BE-opleidingen (auto + aanhangwagen). Enkel voor C (vrachtwagen) en D (bus) en aanhangwagens (CE-DE).

Komt er veel administratie bij kijken?

Nee, het is een heel toegankelijk systeem, zowel voor ons als rijschool als voor het bedrijf. Bij inschrijving geef je aan of je het VOV wil gebruiken. Als daar ‘ja’ aangevinkt wordt maken onze admins een attest op en wordt dit bezorgd aan de werkgever. Hij kan met dat attest het Vlaams opleidingsverlof aan via het WSE-loket.
En uiteraard kunnen ze met hun vragen ook bij ons terecht. De nuttige info over het Vlaams Opleidingsverlof verzamelden we ook op deze pagina.

Zijn er nog andere interessante subsidies?

We zijn ook erkend voor de KMO-portefeuille. Deze subsidie dekt tot 30% van de opleidingskost. Deze is ook bruikbaar voor de lessen. Je kan ze enkel niet toepassen op de kost van een examenbegeleiding en de retributies van het examencentrum.
En dan zijn er nog de sectorsubsidies die ook voor onze opleidingen kunnen toegepast worden.
Je vindt daarvan een overzicht op onze sectorsubsidiepagina.

Duidelijk. Dank u Stéphanie!